DOPISIVALA SE SA NJIM ČITAVU DECENIJU, PA OTKRILA DA JE BRUTALNO IZIGRANA: IZA SVEGA JE STAJALA NJOJ BLISKA OSOBA

Dopisivanje i druženje u virtuelnom svijetu, iako ne možemo da vidimo sagovornika i njegove reakcije, čak ne možemo ni da budemo sigurni da li zaista komuniciramo sa osobom za koju se predstavlja, ponekad ima isti značaj kao druženje uživo.

Moguće prijateljstvo, zaljubljenost i posvećenost takvom odnosu ne dešava se rijetko, ali je, nažalost, plodno tlo za prevaru koja može da ima ogromne posljedice.

Kirat Azi (42) iz Londona počela je da se dopisuje sa jednim muškarcem davne 2009. godine. Sve je počelo tako što je na Facebooku dobila poruku od bivšeg dečka svoje sestričine, koji je tražio savjet kako da obnovi njihovu vezu. Postali su sve bliži, dopisivali su se pet mjeseci, a onda je on umro.

Sestričina Simran Bogal dala joj je tada mail adresu njegovog brata Bobija, kako bi mu izjavila saučešće. Kasnije su razmijenili profile na društvenim mrežama i, kako je vjerovala, Bobi je bio ljekar koji živi u Australiji, a zbog sličnih stavova i interesovanja, on i Azi brzo su se zaljubili jedno u drugo.

Komunicirali su svakodnevno i stalno dogovarali prvi susret uživo, ali svaki put bi nešto iskrslo i to sa Bobijeve strane. Jednom je čak rekao da je imao srčani udar i da je završio u bolnici, a kad god bi ga Kirat detaljnije ispitivala o njegovom životu i razlozima zbog kojih nikako da se sretnu, on je počeo da prijeti samoubistvom.

Godine su prolazile, a kako do susreta nije došlo, Kirat je shvatila da je vrijeme da utvrdi u čemu je stvar. Unajmila je privatnog detektiva i nakon istrage koja je trajala nekoliko mjeseci i uključivala mnoštvo svjedoka, utvrđeno je da Bobi zaista postoji, jedino što se nikada nije čuo sa Kirat, niti zna ko je ona.

Osoba koja joj je slala poruke zapravo je ukrala Bobijev identitet i fotografije, a kako je detektiv otkrio, sve vrijeme se nalazila u Azinoj neposrednoj blizini. Šokirani saznanjem, detektivi su joj saopštili da je riječ o njenoj sestričini, koja je čitavu stvar i započela.

  • Ovo je uticalo na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru! Uništila mi je život i uzela deset godina – izjavila je Kirat nakon saznanja.

Ovo je jedan od najsloženijih i najdugotrajnijih slučajeva prevare, odnosno lažnog predstavljanja na internetu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.