DORUČAK JE NAJVAŽNIJI OBROK: KUHAR OTKRIO KOJU GREŠKU SVI RADE U PRAVLJENJU KAJGANE

Doručak je najvažniji obrok u danu. Upravo zbog toga, nutricionisti često ponavljaju da je važno da doručak bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najčešćih izbora kada je u pitanju doručak, posebno kada se od jaja spremi kajgana.

No, većina ljudi pravi jednu grešku kod pravljenja kajgane, a to je da dodaju mlijeko, prenosi Mirror.

Prema anketi koja je provedena na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postignu “kremastu teksturu”, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenim i gumenim. Britanski kuhar Dan Joines otkrio je kako da napravite savršenu kajganu.

Umjesto dodavanja mlijeka, chef Joines u kajganu dodaje maslac. Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Kajganu ostavi na srednjoj ili slaboj vatri, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, naravljenom u samo nekoliko minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VATROGASCI SE VEĆ DVA DANA BORE SA VATRENOM STIHIJOM: POŽARI NA...

0
Već dva dana širokobriješki, posuški i grudski vatrogasci bore se s velikim požarom koji je još uvijek aktivan na području Raškog Polja, Tomilja, Posuškog Graca, te Podvranića i Ivankovića Doca.