DOŠAO KAO KUPAC U SALON, A NA KRAJU UKRAO BMW S PRODAVAČEM NA HAUBI

Jedan prodavač u salonu automobila prošao je kroz pravu noćnu moru.

Kažu da je rad s ljudima najteži posao, ali ovo iskustvo nadilazi sve dosad viđeno. Bar u svijetu kupovine automobila.

Nemili događaj iz Kanade potvrđuje da doista niko nije siguran, pa ni prodavač u salonu automobila, i to skupocjenih.

Događaj se zbio u Londonu u pokrajini Ontario. Kao i svaki dan, prodavač Moe Alkaissy je pokazivao zainteresiranom kupcu automobil iz ponude salona. Mladić koji se predstavio kao kupac bio je zainteresiran za skupocjeni BMW M4.

Auto ga je jako zanimao pa je čak zamolio i da ga upali kako bi mogao čuti zvuk motora. 23-godišnji prodavač nije ništa sumnjao pa mu je ispunio želju i upalio ga. A onda je “kupac” poželio obaviti privatni telefonski razgovor iz kabine.

Prodavač opet nije ništa sumnjao. “Pretpostavljao je da se mora konsultirati s roditeljima jer je to velika kupovina”, objasnio je vlasnik salona Mustada Alkaissy, inače brat naivnog prodavača.

Čim je sjeo u auto, pokazao je svoj naum. Dao je po gasu i odlučio pobjeći s BMW-om. Pritom je pokupio i nesretnog prodavača koji je ostao na prednjem poklopcu panično se držeći za brisače. Kradljivac je izletio na glavnu cestu, prošao kroz crveno i na sve načine pokušao zbaciti prodavača s auta. Nakon jednog naglog skretanja Alkaissy je pao s automobila, a kradljivac i BMW nestali na zaobilaznici.

“Još se sjećam svega što se dogodilo, znao sam da je u tom trenutku jedini izbor letjeti ili boriti se. Tačnije, bilo je držati se za auto ili pasti i vjerovatno poginuti”, rekao je Moe za CBC.

Moe je iz svega prošao uz lakše povrede, natučenog koljena i s nekoliko ogrebotina. Kradljivac i BMW još uvijek nisu pronađeni.

Posljednji signal GPS-a iz automobila pokazao je da se BMW nalazi sjeverno od Toronta, na više od dva sata vožnje od salona.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.