DOVOLJNA JE LIMENKA: NAPRAVITE BATAKE PEČENE U PIVU NA OVAJ NAČIN

Vrlo ukusna piletina posebnog mirisa.

SASTOJCI:

1 kg bataka

350 ml piva

4 čehne bijelog luka

ulje

aleva paprika

so

biber

PRIPREMA:

1. Piletinu operite i osušite.

2. Posolite, pobiberite i “natrljajte” alevom paprikom.

3. Premažite uljem pa ostavite u frižideru nekoliko sati.

4. Poredajte u tepsiju sa neoguljenim čehnama bijelog luka i prelijte pivom.

5. Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 15o stepeni 2h.

6. Povećajte temperaturu na 200 i otkrijte piletinu pa je zapecite još 15-ak minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE