DOŽIVJELA 100. ROĐENDAN, IAKO LJEKARU NIJE IŠLA 20 GODINA

Starica Vidosava Miloradov koja živi u selu Karanovac kod Petrova pored Gračanice obilježila je 100. rođendan.

Visok pritisak

Zdravlje je dobro služi, kod ljekara je bila prije dvije decenije, a od lijekova pije samo tablete protiv visokog pritiska.

Rođena je u vojvođanskom selu Sečani, ali je živjela u mnogo gradova jer je njen suprug Milan, koji je preminuo prije 39 godina, bio željezničar.

Pretpostavlja se da je Vida, kako je zovu, najstariji stanovnik ovog kraja.

– Nije bio lagan život supruzi željezničara. Malo, malo, pa se po naredbi vlasti moralo seliti iz grada u selo, iz sela u grad. Ono malo što imaš stvari, namještaja i pokućstva, utovari u vagon, pa hajde na drugi “kraj svijeta”. Ali, eto dočekalo se i stotinu godina. Zdravlje me služi, operisala sam oči, pa mi ni naočale ne trebaju. Ne idem ljekaru, a kći Jelena kod mene dođe iz Gračanice, pa ovdje provedemo proljeće, ljeto i jesen, a zimi idemo kod nje u stan u Gračanici, jer tamo ima grijanje – kaže Vidosava.

Svima zahvalna

Napominje kako ima još dalje rodbine koja je obilazi i zahvalna je svima.

Njena kći Jelena Nujić penziju je zaradila u Gračanici, kao službenica. Poznata je po tome što je za svakoga imala lijepu riječ i ljudski odnos. Sada se brine o majci, piše Avaz.

– Iako je nanizala stotinu ljeta, majka nije zahtjevna. Ne traži ništa posebno, a što je najvažnije zdravlje je dobro služi – dodala je Nujić

Dobila poklone

Vidosavu su ovih dana obišli i načelnik Petrova Ozren Petković te predsjednica Organizacije Crvenog krsta općine Petrovo Vera Cvijanović.

Uručili su joj skromne poklone i poželjeli još puno godina zdravog života.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.