DRAGAN ČOVIĆ U PANICI: PISAO STRANIM ZVANIČNICIMA, A IZETBEGOVIĆ MU JASNO ODGOVORIO

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović pisao je stranim zvaničnicima u našoj zemlji zbog aktuelne situacije u vezi s izborom gradonačelnika Mostara i prijedloga o rotirajućem gradonačelniku.

Svjedoci smo kako se beskrupulozno nastavljaju kršiti i dezavuirati sva pravila i zakoni u nastojanjima da se za Mostar pritiscima i iznudama nametnu nova rješenja, koja nemaju nikakvog statutarnog niti zakonskog uporišta.

Najnoviji primjer je uvjetovanje nastavka procesa izbora gradonačelnika, koji je vrlo jasno proceduralno definiran, uvođenjem tročlanog gradonačelništva, jedne izrazito čudne hibridne forme koju ne poznaju lokalna vladavina niti koncept dobrog upravljanja, stoji u pismu. Reagovao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Pismo Dragana Čovića vrvi neutemeljenim i uvredljivim tvrdnjama i tezama.

On podsjeća da je prethodnih 12 godina gradonačelnik Mostara bio kadar HDZ-a BiH, i da je Mostar nazivan hrvatskim stonim gradom, i time su neosporno kršeni zakoni, opća etička i politička načela, ali su se suzdržali od teških, a možda opravdanih kvalifikacija poput uspostave jednonacionalne vlasti, nerazumnog djelovanja ili protuzakonitog djelovanja protiv drugih naroda, kvalifikacija koje je Čović upotrijebio. Kada je Mostar u pitanju, vrijeme je da prevagu ostvare one snage koje su za slogu i pomirenje, za napredak, one snage koje žele da grade, a ne da ruše mostove. i da Mostarcima izaberu takvog gradonačelnika, zaključio je Izetbegović.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.