DRAGULJAR IZRADIO PRSTEN SA 12.638 DIJAMANATA: NEPROCJENJIV JE

Dvadesetpetogodišnji Harshit Bansal, indijski draguljar, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda stvaranjem impozantnog dijamantnog prstena koji ima najviše dijamanata.

Riječ je o atraktivnoj kreaciji u obliku cvijeta koja teži nešto više od 165 grama te sadrži nevjerovatan broj od 12.638 dijamanata.

Dizajneru Harshitu Bansalu trebale su pune tri godine i jako puno strpljenja da stvori raskošan prsten koji je nazvao “Merigold – Ring of Prosperity”, odnosno “prsten blagostanja”.

Ovim prstenom Harshitu lako je oborio rekord svog prethodnika Kottija Srikanthe u kategoriji prstena koji sadrži najviše dijamanata, također indijskog dizajnera koji je u svoju cvjetnu kreaciju pod nazivom “Divine” uvrstio 7.801 dijamanata.

Svojim dijamantima, ambiciozni Harshitu nadmašio ga je za 62 posto.

Bansalu je za strane medije izjavio kako mu je oduvijek bio san stvoriti prsten s više od 10.000 dijamanata.

Još kao student, po cijele dane skicirao je modele prstena koji bi mogao prihvatiti takvu težinu, a zatim napokon došao do koncepta koji ga je uveo u Guinnessovu knjigu rekorda.

Mladi dizajner otkrio je i kako su se mnogi potencijalni kupci javili u nadi da će im prodati prsten, no za sada to nije opcija.

  • Za sada ga nemamo u planu prodati. To je za nas stvar ponosa. Neprocjenjiv je – izjavio je Harsit, vlasnik draguljarnice Renani Jewels.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJLIJA ZA HAYAT: ISTINA SE MORA UTVRĐIVATI NA SUDU, A NE...

0
Nakon jučerašnje medijski vrlo popraćene akcije „Black Tie 2“, u kojoj su uhapšene 23 osobe, a sljedećeg dana u pritvoru zadržane samo tri, te nakon pojačanog broja hapšenja u današnjem izdanju emisije „Dobar dan, BiH“ razgovarali smo o ukupnom radu Tužilaštva Kantona Sarajevo s glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, čiji mandat uskoro istječe.