DRLJAČA PRIZNAO DA JE ZAKLAO BANJALUČANINA: KAJEM SE, NEĆU SEBI OPROSTITI

Rade Drljača, koji je priznao krivicu za ubistvo Brune Rolda (54) u banjalučkom Okružnom sudu danas je istakao da se kaje. Objasnio je kako mu je "nešto puklo" u glavi i da je povukao nož po vratu žrtve.

Presudu će banjalučko sudsko vijeće donijeti u petak.

  • Uzeo sam nož i to uradio. Napravio sam rez na grlu i lagano povukao dole. Кajem se zbog toga. Nije mi jasno zašto sam to učinio. Nikada si to neću oprostiti! – kazao je Drljača.

Rold je ubijen 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca u Banjoj Luci, a pored Drljače, optužnica tereti i Borisa Zorića i Slobodana Кrnetića da su ubistvo počinili kao saizvršioci, ali je protiv njih postupak razdvojen. Nakon ubistva tijelo žrtve su zapalili.

Drljača se tereti da je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a po vlastitom priznanju bio je pod dejstvom alkohola koji je miješao s tabletama. To je potvrdila i veštak psihijatar Sanja Vukadinović Stojanović navodeći da Drljača nema trajnu duševnu bolest, ali ima mentalni i poremećaj ličnosti.

Na psihijatriji je liječen najmanje 12 puta od 2017. godine.

Drljačin advokat Aleksandar Jokić tražio je od suda da mu izrekne blažu kaznu i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, dok je okružni tužilac Dalibor Vrećo tražio oštrije kažnjavanje zbog brutalnosti zločina.

  • Sud je rekao da je on opasan i da treba hospitalizaciju, ali da mi za to nemamo uslove. Molim vas da taj dio krivice, koje društvo ima za cijelu situaciju, ne pripišete njemu. Trebate zaštiti i nas, ali i njega. Molim vas da ga pošaljete na liječenje, jer smo to jednom propustili i nije dobro prošlo – istakao je advokat Jokić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE