DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE CENTRALNOG SPOMEN OBILJEŽJA BRANIOCIMA U BPK GORAŽDE

Vlada Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde danas je na sjednici dala saglasnost premijerki BPK-a za potpisivanje ugovora sa odabranim izviđačem radova na rekontrukciji centralnog spomen obilježja braniocima BPK Goražde.

Drugu fazu radova na rekonstrukciji centralnog spomen obilježja braniocima, u ulici Prve slavne višegradske brigade, kamenorezačke radove u vrijednosti od 153.365 KM, izvodit će GPD “Drina“ dd Goražde.

Nakon 90 dana, koliko je rok za završetak radova, branioci ovog kantona dobit će reprezentativno spomen obilježje kakvo zaslužuju i oni i grad heroj, rečeno je na sjednici.

Premijerka BPK Goražde dobila je saglasnost i za potpisivanje ugovora o pružanju usluga banjsko-klimatskog liječenja za pripadnike boračkih populacija s prostora kantona za 2021/2022. godinu sa javnim zdravstvenim ustanovama, lječilištima – “Reumal“ Fojnica, “Banja-Terme” Ilidža i “Aquaterm“ Olovo te privatnom zdravstvenom ustanovom lječilište “Aqua Bristol“ Tuzla u ukupnom iznosu od 140.000 KM.

Ilustracija

Vlada BPK odobrila je isplatu novčanih sredstava za podsticaj u poljoprivredi – proizvodnju konzumne jabuke rod – prenos 2020. godina za Zemljoradničku zadrugu “Agropodrinje“ u iznosu od 3.367 KM.

Takođe, odobreni su podsticaji za proizvodnju merkantilnog krompira – za sedam registriranih poljoprivrednih proizvođača-obrtnika u iznosu 12.300 KM, kao i za dva registrirana poljoprivredna proizvođača – “fizička lica“ u iznosu od 2.700 KM.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline dobilo je saglasnost na Program utroška budžetskih sredstava sa ekonomskog koda – Subvencije javnim preduzećima u iznosu od 53.721 KM.

Osnovni cilj ovog programa je da se kroz finansiranje/sufinansiranje projekata koje su u nadležnosti ovog ministarstva, a koja dostave javna preduzeća i javne ustanove s područja BPK Goražde, omogući unapređenje i zaštita okoline, poboljšavanje energetske efikasnosti, te javna i medijska promocija važnosti očuvanja čovjekove okoline.

Vlada je na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja BPK Goražde odobrila 2.000 KM za obilježavanje godišnjice pogibije komandanta Zaima Imamovića, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KURDSKI EKSTREMISTI NAPALI RADNIKE AERODROMA U PARIZU

0
Tri osobe su povrijeđene u srijedu u incidentu koji su izazvale pristalice organizacije PKK na francuskom aerodromu Charles de Gaulle u Parizu.