DRŽALI SE FLAŠE, PA ZABORAVILI I NA POLICIJSKI SAT: URUČENE SU IM KAZNE

Tri osobe uhapšene su sinoć u Prnjavoru jer su vozile pod uticajem alkohola u vrijeme zabrane kretanja koja je na snazi zbog epdiemije virusa korona.

Uhapšeni su D.M., M.P., i I.D., kazali su u Policijskoj upravi Banja Luka.

Naime, prilikom kontrole policijskih službenika i izvršenim alkotestiranjem u 21,35 časova u Ulici Branka Ćopića u Prnjavoru, kod D.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,93 g/kg.

M.P. je kontrolisan i alkotestiran u 22:05 sati u Ulici Alekse Matića u Prnjavoru, te je tom prilikom utvrđeno 1,55 g/kg alkohola u organizmu, a kontrolom I.D. u Ulici Magistralni put u 22,54 sati utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,36g/kg.

  • Također, za navedena lice je utvrđeno da su prekršili policijski sat, te su im zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi – saopćili su iz PU Banja Luka.

U protekla na 24 sata na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka sankcionisano je 16 lica zbog nepoštivanja mjere zabrane kretanja.

Policija u Gradišci kaznila je jučer N.R. jer je tokom policijskog časa u alkoholisanom stanju vozio automobil.

Naime, pripadnici policije su ga zaustavili oko 20:30 sati, kada je snazi zabrana kretanja svim građanima Srpske zbog epidemije virusa korona, te mu je izvršenom kontrolom utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,43 g/kg.

  • N.R koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 172. i 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH – saopćeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Republički štab za vanredne situacije ranije je donio Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim građanima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 sati.

Od ove zabrane izuzete su one osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i oni kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE