DRŽAVLJANIN BIH MEĐU OPTUŽENIM ZBOG SMRTI MAKARSKOG TAKSISTE

Splitsko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca koji su počinili razbojništvo nad makarskim taksistom i nanijeli mu teške povrede od kojih je umro na mjestu napada, objavio je u ponedjeljak ŽDO.

Jedan od optuženika je 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije, a drugi, 40-godišnjak je državljanin Srbije.

Tereti ih se da su 17. marta od 16,30 do 16,47 sati u Makarskoj, pozvali 66-godišnjeg taksista da radi kupnje stranog novca dođe na određenu adresu s većim iznosom novca.

Kada je oštećenik došao na dogovoreno mjesto, okrivljenici su ga više puta udarili u glavu nanijevši mu teške povrede, a potom mu oduzeli 200 hiljada kuna i deset hiljada eura.

Napadnuti taksista je umro na mjestu događaja od zadobijenih povreda i pretrpljenog šoka, navodi se u optužnici, objavljenoj na službenim stranicama splitskog ŽDO-a.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da su strani državljani koji nemaju prebivalište ni boravište u Hrvatskoj, te često putuju i ne žive na adresama prebivališta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJLIJA ZA HAYAT: ISTINA SE MORA UTVRĐIVATI NA SUDU, A NE...

0
Nakon jučerašnje medijski vrlo popraćene akcije „Black Tie 2“, u kojoj su uhapšene 23 osobe, a sljedećeg dana u pritvoru zadržane samo tri, te nakon pojačanog broja hapšenja u današnjem izdanju emisije „Dobar dan, BiH“ razgovarali smo o ukupnom radu Tužilaštva Kantona Sarajevo s glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, čiji mandat uskoro istječe.