DRŽAVNA TAJNA: ELEZA U PRITVORU TRI PUTA OBIŠAO TUŽILAC IZ SRBIJE! BILO RIJEČI I O DIJANI?!

Jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović, Veljka Belivuka i kavačkog klana odlučio da progovori o kriminalnim radnjama, a iskaz je nasamo dao tužiocu.

Darka Eleza, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice pred sudom u BiH osuđen na 15 godina zatvora, tri puta je obišao zamjenik tužioca za organizovani kriminal iz Srbije, a ono o čemu je Elez pred njim progovorio zasad ima oznaku državne tajne, piše srbijanski Kurir.rs.

Kako se ranije pisalo, Elez je bio jedan od najbližih saradnika kavačkog klana, ali i bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, koja je u pritvoru zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina uticajem.

Hrkalovićevoj se, podsjetimo, osim uklanjanja tragova poslije ubistva Vlastimira Miloševića na šinama, na teret stavlja i da je naložila prisluškivanje Eleza.

Odlučio da progovori

  • Elez je, sudeći po onome što je otkrio i njegov advokat, a to je da je čak tri puta imao posjete zamjenika srbijanskog tužioca za organizovani kriminal, odlučio da progovori o svim zločinima zloglasnog klana. Poznato je da su on i Veljko Belivuk bili ispostave kavačkog klana u Srbiji, ali i da operativne informacije njegovo ime dovode u vezu sa nekoliko zločina koji još uvijek nisu riješeni, prije svega sa likvidacijom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića – kaže izvor Kurira.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.