DRŽAVNOJ SLUŽBENICI ČETIRI GODINE I TRI MJESECA ZATVORA ZBOG PREVARE

Općtinski sud u Sarajevu osudio je zaposlenu u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH Lejlu Dautbašić na četiri godine i tri mjeseca zatvora zbog krivičnih djela prevara, obmana pri dobijanju kredita i falsifikovanje isprave.

Za ista krivična djela Džana Riković Delimustafić osuđena je na zatvorsku kaznu od tri godine, saopćeno je iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita, Berini Jašarević izrečena je uslovna osuda u trajanju od dvije godine koja neće biti izvršena ukoliko optužena u roku od pet godina od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Zorica Miličević Buljubašić je zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita osuđena na uslovnu kaznu od godinu dana i osam mjeseci, dok je Mirha Feriz zbog istog krivičnog djela osuđena na godinu i tri mjeseca uslovno.

Njih je optužnica teretila da su od septembra do decembra 2015. godine, nakon što je Lejla Dautbašić falsifikovala dokumentaciju o navodnom zapošljavanju ostalih optuženih u Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara, podizale namjenske kredite kod komercijalnih banaka na tuđa i svoja imena, koristeći falsifikovane dokumente, u visini od 50.000 do 60.000 KM.

Istovremeno su kupovale robu na rate u firmi “Robot”, te su robu i novac međusobno dijelile.

Ovim krivičnim djelima, komercijalne banke oštećene su za iznos veći od 160.000 KM.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.