DUGE CIJEVI NA ULICAMA OMIŠA: UHAPŠENI ORGANIZATORI BRUTALNOG UBISTVA U OMIŠU, POLICIJA OTKRILA I UBICU

Splitska policija uhapsila je jutros dvojicu muškaraca u Omišu za koje se sumnja da su naručili i organizovali ubistvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića iz Piska 9. novembra ove godine u Omišu.

Kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija uhapšeni su Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubistvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizovati likvidaciju.

Nešto više od mjesec dana nakon brutalnog ubistva, policija je uspjela doći do informacija koje su ih dovele do odbačenog skutera za kojeg je utvrđeno da je ukraden u Splitu u avgustu ove godine.

Vještačenjem bioloških i drugih tragova na skuteru pronađen je, prema saznanjima, DNK pokojnog Fistanića te je to bio dovoljno čvrst indikator da se krene u akciju.

Prema dosadašnjim saznanjima policijskih istražitelja, Jerko Pirić je uz pomoć svog prijatelja Zolote, vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata u Omišu, organizovao ubojstvo, pronašli su apartman u koji su smjestili Ringwalda i koji mu je služio kao baza.

Oni su, doznajemo,organizovali i krađu skutera te su Ringwaldu dali i oružje koje su nakon likvidacije i bijega ubice sakrili.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DENNIS GRATZ BI MOGAO BITI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE CENTAR? IZETBEGOVIĆ:...

0
Dennis Gratz (DF) bi mogao biti kandidat za načelnika općine Centar u Sarajevu, glasi informacija koja se sve češće spominje u javnosti kao opcija.