DUGOGODIŠNJI ČLAN CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE BIH PODNIO OSTAVKU

Stjepan Mikić dugogodišnji član Centralne izborne komisije (CIK) BiH podnio je ostavku na funkciju.

  • CIK je primio akt Stjepana Mikića u kojem nas on obavještava da podnosi ostavku. U tom aktu on navodi da je razlog odlazak u penziju. Taj akt će biti dostavljen Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH – rekla je Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a.

Stjepan Mikić je član CIK-a od 2005. godine, a u dva navrata je obavljao dužnost predsjednika ova institucije. On je rođen 1949. godine i davno je ispunio uvjete za penzionisanje, piše Faktor.ba.

Podsjećamo, u CIK-u su se nadavno desile kadrovske promjene. Vanja Bjelica-Prutina postala je nova predsjednica, a Jovan Kalaba član, dok je mandat produžen za Ahmeta Šantića i Suada Arnautovića.

Mandat u CIK-u istekao je Branku Petriću i Novaku Božičkoviću.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE