ĐUKANOVIĆ: IZBORI U CRNOJ GORI POTVRDA DEMOKRATSKOG RAZVOJA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su nedavni parlamentarni i lokalni izbori u toj zemlji potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva, javlja Anadolu Agency (AA).

Đukanović je, povodom Međunarodnog dana demokratije, kazao da je obaveza Crne Gore da nastavi da unapređuje demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava.

  • Naša je obaveza da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni. Nedavni izbori potvrdili su napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva. Pokazali su da Crna Gora razumije proces demokratije i potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapacitete koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija, kazao je Đukanović.

Istakao je da se samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju može jačati povjerenje i napredovati ka cilju da najviše vrijednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ARGENTINA TRAŽI PARTNERSKI STATUS U NATO-U

0
Argentina je od NATO-a zatražila da postane jedna od "globalnih partnera" tog sigurnosnog saveza, rekao je ministar obrane Luis Petri u trenutku kada njegova zemlja traži način da osnaži veze sa SAD-om i Evropskom unijom.