ĐUKANOVIĆ: PREDLOŽIĆEMO KANDIDATA KOJI MOŽE POBIJEDITI, VOLIO BIH DA ABAZOVIĆ PROVJERI SVOJU SNAGU NA IZBORIMA

-Na predsjedničke izbore izaći ćemo uskoro sa kandidatom za kojeg vjerujemo da može pobijediti - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

  • Brzo ćemo izaći sa predlogom kandidata za prdsjednika. Vremena ima još. To što nismo saopštili ime kandidata ne znači da na njegovom definisanju ne radimo predano. Izaći ćemo sa kandidatom za kojeg vjerujemo da može pobijediti. Da li će biti stranački ili nadstranački, razgovaramo unutar partija i koalicija. Želimo da obogatimo ponudu na predsjedničkim izborima kandidatima koji će ponuditi argumente u prilog punoj posvećenosti nacionalnim interesima i evropskom sistemu vrijednosti – kazao je Đukanović novinarima nakon sastanka sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sadriu.

On tvrdi da imaju takve kandidate stranačke i nadstranačke.

  • Uvjeren sam da ćemo doći do jednog ili više kandidata koji će ucčstvovati na izborima – naglasio je Đukanović.
EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE

Komentarišući izjavu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića koji je rekao da je najvažnije da Crna Gora dobije novog predsjednika Đukanović je kazao da Abazović nije ni prvi ni posljednji koji ima te želje.

  • Kontra pitanje je: kome u Crnoj Gori može biti najvažnije da eliminiše nekog ko je personifikacija očuvanog mira i zaštićene Crne Gore od bombardovanja, sačuvanog mira, ulaska u NATO, dolaska u predvorje EU? Logičan odgovor je: onome ko želi da poništi ta postignuća. Treba očistiti teren jer onda se manje vidi vaša politička kratkotrajnost. Volio bih da na izborima vidimo sve kandidate koji misle da imaju što ponuditi, pa i gospodina Abazovića da vidimo kolika je njegova politička vrijednost – dodao je Đukanović.

On je izjavio da je bivšeg premijera Zdravka Krivokapića najbolje ostaviti da živi u „virtuelnom svijetu“, piše CdM.

Đukanović je to kazao komentarišući Krivokapićevu izjavu da će se na predsjedničkim izborima desiti prevara, odnosno da će DPS dati onoliko glasova koliko je potrebno Demokrtaskom frontu da njihov kandidat uđe u drugi krug.

  • Krivokapića je najbolje ostaviti u njegovom virtuelnom svijetu. Ne postoji komentar koji bi racionalan čovjek, a sebe svrstavam u klub racionalnih, mogao dati kao valjan odgovor na to – izjavio je Đukanović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE