DURAKOVIĆ ZA HAYAT: SVAKI PUT KADA DIGNEM GLAS PROTIV NEPRAVDE NAD BOŠNJACIMA, DOBIJEM POZIV OD POLICIJE

Član inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković dobio je poziv da se sutra javi u policijsku stanicu u Srebrenici.

Ćamil Duraković je bio gost „Vijesti u 7“, a ovom prilikom je prokomentirao poziv koji je dobio od MUP-a u Srebrenici.

  • Meni je to novost, jutros sam zaustavljen u gradu od strane policijskog službenika, nisam znao zašto. Mislio sam da je u pitanju neka kazna, a on mi je dao poziv da se javim u policijsku stanicu. Sutra treba da se javim u policijsku stanicu, koliko sam vidio u svojstvu svjedoka.
  • Svaki put kada bi digao glas protiv nepravde nad Bošnjacima dobio bi neki poziv od policije to se i sad desilo. Naše prijave dovele su do ove istrage, a njihova je svrha da zataškaju istraživanja od strane SIPA-e i Tužilaštva BiH. Otići ću u policijsku stanicu, ali znam da će to biti pucanj u prazno – pojašnjava Duraković za Hayat.
Hayat

Nije pretjerano iznenađen zbog ovog poziva.

  • Uvrijeđen sam više puta, ja sam 2010. bio privođen također za najbrutalniji oblik optužbe. Priveli me pa pustili nakon sat vremena. Vrijeđa me to što javnost BiH pada na te njihove taktike. Mislim da je ovdje u pitanju strah Mladena Grujičića i njegovih saradnika, boje se da će SIPA doći do istine i detalja u vezi izbora.
  • Činjenica da je istraga nastavljena daje nam nadu da će Bego Begić odgovarati kao i ostali – zaključio je Duraković.

Pogledajte video OVDJE.

(Edina Bakić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U ŽIVINICAMA UHAPŠENA ŽENA: SUMNJIČI SE ZA PREVARE PRILIKOM IZNAMLJIVANJA VOZILA

0
Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv organiziranog kriminaliteta su radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a vezano za prevare prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.