DVA MLADIĆA POKUŠALA ZLOSTAVLJATI DJEVOJČICU U NJENOM DVORIŠTU: POKIDALI SU JOJ GRUDNJAK, POTKOŠULJU I KOŠULJU

- Mojoj kćerki bili su iskidani grudnjak, potkošulja i košulja, a po grudima ima ogrebotine. Nasilnici su htjeli da je napastvuju, dok je ona nemoćno ležala na zemlji, kaže J. L., majka napadnute djevojčice.

Pokušali da siluju djevojčicu K. P. (13) u dvorištu pored njene porodične kuće u Bečeju! Nasilnici V. Đ. (17) i V. Z. (14) 4. marta, oko 15 sati, skočili su na tinejdžerku, oborili je na zemlju i pocijepali joj odjeću, urlajući: „Želimo te!“

Sve je vidio njen najmlađi brat koji je odmah pozvao majku J. L. (32), pa su napadači odmah uhapšeni. Majka napadnute djevojčice, koja ima još šestoro djece, svjedoči o užasu koji se odigrao usred bijela dana!

  • Bilo je oko 15 sati i prilično hladno, pa sam kćerki rekla da iz dvorišta unese bratovljev motor-igračku u kuću. Poslije nepuna dva minuta, moj petogodišnji sin utrčao je u kuću i rekao mi: „Mama, dođi napali su seku!“. U momentu sam pretrnula. Moj najstariji sin, koji ima 15 godina, istrčao je napolje i počeo da brani sestru. Odgurnuo je dvojicu maloljetnika s nje. Kćerki su bili iskidani grudnjak, potkošulja i košulja, a po grudima ima ogrebotine. Nasilnici su joj govorili „da je žele“, dok je ona nemoćno ležala na zemlji! – priča majka napadnute djevojčice i ističe da je nemili događaj uznemirio cijelu porodicu.
  • Najstariji sin se hrvao s njima, dok sam ja otrčala kod komšije policajca da tražim pomoć. Nasilnici su pobjegli, ali su zamakli samo iza ćoška, pa ih je policija brzo stigla – kaže majka i prepričava da je kćerka preživjela šok.
  • Tresla se od straha! Nije mogla ni glasa da pusti! Nije mogla odmah ni da mi ispriča šta se dogodilo. Sve je trajalo oko pet minuta. Na lice mjesta su odmah došle bečejska hitna pomoć i policija. Kćerku su pregledali u ambulanti. Dobila je lijekove za smirenje i protiv bolova, a ljekari su utvrdili da ima podlive i ogrebotine. Psihički i fizički nije dobro, veoma je uplašena – tužno navodi majka i priznaje da ne može da dođe sebi od šoka.
  • U školi će je ispitivati drugarice kako se sve desilo. Takva su djeca, pričaće se o tome. Imam četiri kćerke od 13, 11, pet i četiri godine i trojicu sinova od 15, osam i pet godina. Zabrinuta sam… – kaže na kraju razgovora uznemirena majka. piše Alo.rs.

Najstarijem P. P. (15) koji je branio sestru razbijena su usta i ima povredu leđa. Osumnjičeni su odranije poznati policiji. Kako se saznaje, mlađi V. Z. (14) odmah je priznao pokušaj silovanja, dok se stariji V. Đ. (17) isprava branio šutnjom, ali je poslije toga sve priznao.

Napadnuta djevojčica ima traume odranije, jer je sa devet godina gledala kako joj u Molu ubijaju oca. Njen najstariji brat je tada ranjen u obje butine.

  • Kćerka je pretrpjela veliki strah i od tada ima stomačnu nervozu, dok je sin tada upucan u nogu. Oboje su gledali kako im ubijaju oca – kaže majka.

Godišnjica horora u Molu

Otac napadnute djevojčice je Matija P. (28) kojeg je u krvavom piru ubio Bane Jovanović Safet (53). Bane Jovanović je 20. marta 2016. u Bečeju teško ranio nevjenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) koja je preminula nakon nekoliko dana u Novom Sadu, a pucao je i u Jeleninog stanodavca Imrea Jožu (70).

Krvavi pir je nastavio u Molu, gdje je ubio Matiju i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31) koja je u tom trenutku u rukama držala četvoromjesečnu bebu. Nemilosrdni ubica je ranio i Matijinog sina P. P. (11) i snahu Natašu Sunomar (23).

Poslije zločina pobjegao je u Mađarsku, pa u Njemačku. Uhapšen je 66 dana poslije zločina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SUNČANIJE VRIJEME DO KRAJA SEDMICE, OD 1. APRILA PROMJENE

0
Nestabilno vrijeme zadržaće se do petka uz povremene padavine u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne, kao i u Hercegovini, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.