DVADESETJEDNOGODIŠNJAKINJA POSTALA NAJMLAĐA ŽENA KOJA JE SAMA PREVESLALA ATLANTSKI OKEAN

Dvadesetjednogodišnja učiteljica plivanja postala je najmlađa žena koja je samostalno veslala preko Atlantskog okeana.

Jasmine Harrison iz Thirska u sjevernom Yorkshireu krenula je u decembru na svoje putovanje od La Gomere na Kanarskim ostrvima od 4.828 km.

Pristala je ranije na Antigvi, završivši putovanje za 70 dana, tri sata i 48 minuta.

Nakon dolaska na Karibe rekla je da je iskustvo bilo “nevjerovatno” i “sve što sam željela”.

Gospođa Harrison, honorarni nastavnik plivanja i barmen, odlučila se prijaviti za Talisker Whisky Atlantic Challenge prije tri godine nakon što je gledala finale događaja 2017. godine.

Iako odsječena od svijeta, i dalje je mogla svakodnevno razgovarati sa majkom putem satelitskog telefona.

Upitana čemu se najviše raduje nakon što je kročila na suho, odgovorila je: “Hrana, definitivno hrana.”

Osim što je upisala se u knjige rekorda, Harrison je također prikupila više od 10.000 funti u dobrotvorne svrhe, piše CNN.

Prethodna najmlađa ženska samostalna veslačica na oceanu bila je 22-godišnja Katie Spotz iz SAD-a koja je veslala Atlantikom istok-zapad između 3. januara i 14. marta 2010.

Najmlađa osoba koja je solo prelazak napravila je student Lukas Haitzmann, koji ga je završio 2019. godine u dobi od 18 godina .

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TEŠKO POVRIJEĐENA PJEŠAKINJA U GORAŽDU: VOZAČ POBJEGAO S LICA MJESTA, KASNIJE...

0
Jedna osoba teže je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se danas u popodnevnim satima dogodila u ulici 31. drinske brigade ispred jednog trgovinskog objekta.