Za ovaj brzi desert potrebno vam je:
-pakovanje lisnatog tijesta
-ulje (za premazivanje kalupa)
-jedan žumanjak
-malo mlijeka
-šećer u prahu Dolcela
Na pobrašnjenoj podlozi razva¬ljajte lisnato tijesto i izrežite na trakice. Ka¬lupe za rolnice premažite uljem i zarolajte trakice tijesta. Složite u lim, prethodno oblo¬žen papirom za pečenje. Rolnice premažite razmućenim žumanjkom s nekoliko kapi mlijeka i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 °C oko 20 minuta. Pečene rolnice ostavite da se ohlade pa tek nakon hlađenja skinite s kalupa.
Za kremu vam je potrebno:
-jedna kesica želatine Dolcela
-50 ml vode
-500 ml mlijeka
-jedan puding od čokolade Dolcela
-jedna kašika gusnela Dolcela
-tri žumanjka
-150 g šećera
-jedan vanilin šećer Dolcela
-50 g čokolade za kuhanje Dolcela
-200 ml slatkog vrhnja Šlag 5+ Dolcela
Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri 10 minuta. Za to vrijeme staviti kuhati 400 ml mlijeka. Preostalo mlijeko po¬miješajte s pudingom i škrobnim brašnom. Posebno izradite žumanjke sa šećerom i va¬nilin šećerom, potom umiješajte u smjesu od pudinga, gustina i mlijeka. Pripremljene sastojke ulijte u uzavrelo mlijeko i kuhajte na srednjoj vatri.
Kad smjesa postane gusta, maknite s vatre, dodajte sjeckanu čokoladu i želatinu te miješajte dok se ne otopi. U ohla¬đenu kremu umiješajte tučeno vrhnje za šlag. Stavite u hladnjak da se stisne. Napunite kremom vrećicu za ukrašavanje i punite rolnice. Pospite šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.