DVIJE GODINE OD SMRTI DONNE ARES: HEROINA SA UNE KOJU NE ZABORAVLJAMO

Na današnji dan, prije dvije godine, napustila nas je Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares. Popularna pjevačica preminula je na današnji dan nakon duge i teške bolesti u 41. godini u Bihaću.

Nakon dvije godine izlazi album “Donna Live 2000”, gdje je snimila i obradila stare folk hitove, ali i popularne evergreene poput “Woman In Love”, “I’m so excited” i sl. Ovim albumom skreće veliku pažnju na sebe, ali i izaziva burne i oštre reakcije medija i struke, jer je spojila dva do tada nespojiva stila, što je publika odlično prihvatila, a struka žestoko kritikovala.

Imala je veliki hit s Halidom Bešlićem “Sviraj nešto narodno” za koji su spot snimili 1999. godine na ulicama Sarajeva.

Arhiv

Treći album “Čuvaj se dušo” objavila je 2002. godine, a potom je uslijedio “Jackpot” 2004. godine, “Nemam razloga za strah” 2006. godine, “Fantastična” 2009. godine te “Povratka nema” 2011. godine.

Prije četiri godine objavila je singl “Suze moje plaču za oboje” koji je bio veliki hit. Tada je saznala da je oboljela od raka.

Inspirisana teškom bolešću napisala je knjigu “Soba za nikoga”.

Ilustracija
  • Zašto me Bog nagradio ovim iskušenjem u početku nisam znala… Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali ne zaboravite vrijeme prije svega prolazi. Ne trebamo čekati da ozdravimo, da nas vrijeme izliječi da bismo živjeli. Živjeti biramo dok smo živi. Padnemo li lako se predati.. Brzo sam shvatila da Bog nema nikakvog razloga da me kazni, ali nije dovoljno voljeti drugoga. Imala sam ljubav, porodicu, vjernu publiku, kućnog ljubimca i voljela sam svog Džavida najviše na svijetu, ali to nisu sve ljubavi. Morala sam naučiti suštinu i vrijednost svake. Zato mi je i Bog dao ovo iskušenje. Hvala ti, Bože, što si me naučio da volim sebe. Jedino to nisam znala – napisala je Donna Ares u svojoj knjizi.
Arhiv

Nažalost, njeno srce je prestalo kucati 2. oktobra 2017. godine. Sahranjena je dan kasnije na mezarju Humci u Bihaću.

Arhiv

Posljednja poruka kojom se oprostila od fanova putem Facebooka, mnoge je natjerala na plač. Donna je tada napisala kratko i jasno: “Voli vas vaša Donna Ares!”.

S teškom se bolešću borila svim mogućim sredstvima, a sve je dokumentirala i objavljivala na društvenim mrežama. Održala je veliki koncert u Sarajevu 16. aprila 2015. godine na kojem su joj gostovali brojni prijatelji i muzičari, s ciljem da prikupe novac za njeno liječenje.

Arhiv

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici i napravila je zavidnu karijeru.

Prije tri godine objavila je singl “Suze moje plaču za oboje” koji je bio veliki hit. Tada je saznala da je oboljela od raka. Napisala je i knjigu “Soba za nikoga” koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti koja je promovirana 2015. godine.

Arhiv

Ostat će upamćena po vedrom duhu, snazi i velikom talentu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.