DŽAFEROVIĆ S DELEGACIJOM ANUBIH: KAKO RIJEŠITI PROBLEM UPISA U REGISTAR PRAVNIH LICA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas delegaciju Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH).

Predsjednik ANUBiH akademik Muris Čićić informirao je člana Predsjedništva BiH Džaferovića o projektima i planovima ANUBiH, a naročita pažnja posvećena je projektu izrade Enciklopedije Bosne i Hercegovine.

Tema razgovora bilo je pitanje podrške državnih organa Akademiji nauka i umjetnosti BiH, a u fokusu je bilo odbijanje Ministarstva pravde BiH da izvrši upis ANUBiH u Registar pravnih lica BiH.

Član Predsjedništva BiH Džaferović pozvao je Ministarstvo pravde BiH da provede odluku Ustavnog suda BiH i izvrši svoje obaveze prema ANUBiH, te je naglasio da, u protivnom, pravosudne institucije moraju pokrenuti krivični postupak protiv odgovornih u Ministarstvu pravde, jer je neizvršavanje odluka Ustavnog suda BiH krivično djelo.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, regiji i na međunarodnoj sceni, a delegacija ANUBiH iskazala je, u tom kontekstu, veliku podršku naporima koji se poduzimaju u svrhu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez kao najbolji okvir za stabilizaciju, jačanje mira i put ka prosperitetu. ​​​​​​​

Član Predsjedništva BiH Džaferović prihvatio je poziv rukovodstva ANUBiH da bude pokrovitelj svečane sjednice koja će biti organizirana u mjesecu oktobru ove godine u povodu 70. godišnjice osnivanja ANUBiH.

Delegaciju Akademije nauka i umjetnosti BiH, pored akademika Murisa Čičića, činili su i potpredsjednici ANUBiH akademik Mirko Pejanović i akademik Lidija Lincender Cvijetić, te generalni sekretar ANUBiH Asif Šabanović i sekretar ANUBiH Amra Avdagić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DANAS POSEBNA SJEDNICA NSRS: NA DNEVNOM REDU SREBRENICA I ANTIUSTAVNI IZBORNI...

0
Kolegijum Narodne skupštine RS zakazao je Trinaestu posebnu sjednicu NSRS za danas, 18. april 2024. godine, s početkom u 10 sati.