DŽAFEROVIĆ: TURSKA JE VRLO VAŽNA DRŽAVA U SVIJETU I IGRA VAŽNU STABILIZIRAJUĆU ULOGU NA ZAPADNOM BALKANU

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, na poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе Recepa Tayyipa Erdoğana, danas borave u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Prije posjete član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović obratio se javnosti putem svoje stranice kazavši kako se radi o važnoj posjeti.

  • Ovo je prilika da još jednom potvrdimo naše izuzetno dobre prijateljske odnose, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu. Republika Turska je vrlo važna država u svijetu i igra važnu stabilizirajuću ulogu na Zapadnom Balkanu. Ona ima vrlo dobre odnose sa svim državama našeg regiona”, kazao je.

Danas ćemo razgovarati o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd Sarajevo, bit će potpisan sporazum koji je početak realizacije tog važnog projekta, naveo je.

  • Razgovarat ćemo kako unaprijediti našu trgovačku razmjenu i kako je podići na nivo od milijardu dolara godišnje”, najavio je

Džaferović je kazao kako je poznato da su dvije zemlje potpisale ugovor o slobodnoj trgovini te da su BiH od Turske date pogodnosti kakve nema niti jedna druga država na svijetu.

  • Razgovarat ćemo i o proizvodnim investicijama koje trebaju stići te o borbi protiv pandemije koronavirusa”, izjavio je Džaferović.

Pogledajte video OVDJE.

Poruka uoči sastanka sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. 🇧🇦🇹🇷

Posted by Šefik Džaferović on Tuesday, 16 March 2021

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NAKON ŠTO SU ZBOG SANKCIJA BANKE UGASILE RAČUNE: VLADA RS-A LEGALIZUJE...

0
Predsjednik bosanskohercegovačkog entoteta RS Milorad Dodik, premijer RS-a Radovan Višković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić i ostali kojima su zbog sankcija SAD-a banke ugasile račune ubuduće će plaću moći primati na ruke.