DŽENAN JE UBIJEN, SVJEDOKE SU PLAŠILI ZATVOROM: U VIJESTIMA U 7 GLEDAJTE EKSKLUZIVNI INTERVJU S MURIZOM MEMIĆEM

Teško je reći šta je sve stalo u pet godina, ali vrijeme ne liječi samo je teže, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za Hayat otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

Za pravdu se, kako kaže teško boriti.

  • Krenuli smo iz bunara da kažem jer toliko su nas bili potopili. Lažna optužnica je podignuta  i mi smo to uspjeli dovesti nakon pet godina na nulu. Uspjeli smo dokazati da je Dženan ipak ubijen, da nije bilo kako su oni napokovali taj što ga ubio dosad bi možda odležao kaznu – govori Memić.

Nije lako, ističe, biti svjestan da ne vjeruje i ne priznaje dokaze onaj ko bi to trebao najviše.

  • Najteže je kad vidite da vas prave budalom, donosimo dokaze oni nas odbijaju. Pronalazili smo svjedoke, oni su ih plašili, jednom su prijetili sa pet godina zatvora – govori Muriz.
  • Svi znaju da Dženana ne mogu vratiti, borio sam se za svoju porodicu ali i svu drugu djecu. Mnogi su mi se javili sa sličnim pričama, mnogi su me pozivali da se zajedno borimo. Ja i Davor smo se udružili i borimo se – dodao je on.

Kako navodi najveći problem je u Pravosuđu.

  •  Vidimo da je to kriminal i korupcija. Ako hoćemo da ovo bude pravna država mora se nešto hitno mijenjati. Mene niko nije obavijestio da je moj Dženan stradao do današnjeg dana, sve sam sam prolazio i sam im se javljao – kaže Memić.

(Edina Bakić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT O REZOLUCIJI O SREBRENICI: ISTINU TREBA PRIHVATITI I...

0
Najavljena Rezolucija o Srebrenici izazvala je pravu pometnju u Srbiji i entitetu RS. Sazivaju se vanredne sjednice, pokušava se negirati genocid, sakriti zločince i istina prikazati onakvom kakva nije