Džena govori o takmičarima koji su uspjeli doći do finala ove sjajne emisije.
Finalnu emisiju Izgubi da bi dobio pratite u subotu, u 19:50. Almasa je u tu čast svojoj dragoj kolegici Dženi, kao i cijeloj ekipi emisije napravila Ekmek kadaif, koji se mnogo razlikuje od drugih kadaifa, poslužuje se s gustom turskom kremom, koju Turci nazivaju turski puding ili kaymak i izgleda kao porozna kora bogato natopljena šećernim sirupom.
Za Ekmek kadaif potrebno vam je:

-500 gr Biba kadaifa +125 gr putera
Za kremu:
-1 l mlijeka + 2 dl mlijeka
-4 žumanca
-1 cijelo jaje
125 gr putera
-8 kašika brašna (po mogućnosti oštrog)
-3 kašike griza
-10 kašika šećera + 2 vanilina šećera Dolcela
Za sirup:
-3 šolje šećera
-2 šolje vode
-2 kašike soka od limuna
-250-300 gr mljevenih i sjeckanih oraha
-250 ml slatke pavlake Šlag 5+ Dolcela

Rasporedite kadaif po plehu. Istopite 125 gr putera pa ga ravnomjerno rasporedite po kadaifu. Preko pospite isjeckane orahe, ostavite 50-ak gr za kasnije. Stavite pripremljeni kadaif u zagrijanu rernu i pecite na 180 stepeni C 10-15 minuta, dok ne dobije svijetložutu boju.
Za to vrijeme skuhajte agdu, dodajte i limun, pa pustite da lagano vri 10-ak minuta. Zalijte sirupom vruć kadaif. Stavite litar mlijeka da provri, pa ga sklonite s vatre i umiješajte smjesu od 2 dl mlijeka u koje ste umiješali brašno, šećer, griz, žumanca, jaje i vanilin šećer i lijepo izmiješajte da nema grudvica.

Vratite na vatru i miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Sklonite s vatre i kad se malo prohladi, umiješajte mikserom 125 gr putera pa ostavite da se krema hladi. Kad se ohladila (ali ne potpuno, trebala bi biti mlaka), izlijte je preko mlakih kadaif rezanaca i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi barem tri sata. Tek ga onda stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku u koju nemojte dodavati šećer i sipajte preko gotovog kolača.
Ukrasite ga sjeckanim ili mljevenim orasima koje ste ranije odvojili.
Postupak pravljenja Ekmek kadaifa gledajte u petak, u 18:00 u sati programu Hayat televizije.