EKSKLUZIVNO: KAKO JE MIJATOVIĆ ‘ZAPRIJETIO’ SALKIĆU?

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a bio je današnji gost emisije „Dobar dan BiH“.

Salkić je govorio i o neustavnom danu RS-a 9. januaru, kazavši kako su sve oči uprte u Christiana Schmidta, visokog predstavnika s obzirom na to da je ranije već najavio da se 9. januar više neće obilježavati kao ranije.

Salkić je govorio i o „Pokretu za državu“, te otkrio šta mu je jedne prilike rekao Vojin Mijatović, aktuelni potpredsjednik Vlade Federacije.

  • Ako govorimo o političarima iz reda Bošnjaka i onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu, postoji ozbiljna doza odgovornosti za tolerisanje bahatog ponašanja Milorada Dodika. Sama činjenica da su Dodik i Čović ‘izabrali muslimansku reprezentaciju’ sa kojom će raditi u Vijeću ministara pokazuje nespremnost ljudi da sjednu i da se dogovore. To pokazuje ujedno i koliki je to razdor. Neki ne žele, neki ne smiju. Poslije izbora u Banja Luci, kada je postojao ‘Pokret za državu’ i kada smo sjedili, Mijatović mi je rekao: „Ramize, ako ti nastaviš tu svoju bošnjačku politiku, to genocid i te stvari, onda od ovog Pokreta nema ništa“. Rekao sam da ću nastaviti insistirati na istini i pravdi makar od „Pokreta za državu“ ništa i ne bilo. Oni su dobili glasove zato što su narodu i Bošnjacima obećali da će se boriti za vrijednosti na kojima insistiram – otkrio je Salkić.

(M.S.)

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U TUZLI UHAPŠEN OSUMNJIČENI PREBACIVANJE MIGRANATA IZ BIH U EU

0
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području grada Tuzle izvršili pretrese na dvije lokacija na kojima su pronađeni predmeti koji mogu da se koriste kao dokazi u krivičnom postupku.