EKSPLOZIJA NA GRADILIŠTU U HRVATSKOJ: POVRIJEĐEN RADNIK IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Dvije dojave o muškarcima koji su zadobili teške tjelesne povrede na radu zaprimila je istarska policija, a kako navode u priopćenju u nedjelju, u oba slučaja muškarcima je pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

Prva nesreća dogodila se u petak oko 13,30 sati kada je 47-godišnjak pao sa stražnje platforme specijalnog vozila na području Pule kojom prigodom je ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Druga nesreća dogodila se u subotu oko 15,30 sati u Medulinu gdje je 41-godišnji državljanin BiH obavljao radove na gradilištu.

Iz policije navode kako je prilikom zamjene plinske boce došlo do eksplozije i otvorenog plamena koji mu je zahvatio glavu i šake obje ruke. Pomoć mu je pružena u Općoj bolnici gdje su mu zbog zadobivenih opekotina utvrđene teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju.

Policija će tokom današnjeg dana na mjestima ovih događaja obaviti uviđaj.

(M.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE...

0
Sadet efendija Bilalić, glavni imam MIZ Gacko najoštrije je osudio napad na kuću bošnjačkih povratnica u naselju Gračanica u Gacku.