ELMA ZUKORLIĆ: SVAKO ODLAGANJE EKSHUMACIJE SAMO OTEŽAVA SVIMA NAMA

Kao bomba odjeknula je vijest prethodnih dana da je porodica rahmetli Muamera Zukorlića, konkretno, njegov najstariji sin Usame, započela istragu o njegovoj smrti i došla do podataka da muftija navodno nije umro od posljedica srčanog udara već da je bio otrovan!

Njegova druga supruga Elma Elfić-Zukorlić oglasila se tada saopćenjem, u kojem je iznijela stav da je neophodno obaviti ekshumaciju i obdukciju, te da ni ona ni njena i Muamerova djeca nisu bili upoznati s postupcima i sumnjama Usamea Zukorlića.

Elma Elfić-Zukorlić za srbijanske medije je objelodanila u kakvim je stvarno odnosima s porodicom rahmetli muftije, zbog čega nije na poslaničkoj listi SPP-a, a govorila je i o sumnjama dijela porodice da je njen suprug zapravo otrovan.

Na pitanje novinara Kurira otkud sumnja da je Zukorlić otrovan i da li joj je to neko nagovijestio, kazala je:

  • Svi mi se teško nosimo s činjenicom da smo izgubili sina, supruga, oca, prijatelja, lidera ovog naroda. Teško se mirimo s tim. I svako od nas to preživljava na sebi svojstven način. Odakle postoji sumnja da je otrovan, ja zaista ne znam. Meni to niko nije nagovijestio.

Riječ je izgovorena. Ona se ne može vratiti. Izazvala je sumnju, ušla u naša srca i otvorila mnoga pitanja. Ono što očekujem jeste da će tužilaštvo što prije pokrenuti proces ekshumacije i obdukcije, dovesti nas do istine i time će se agonija u kojoj se nalazimo okončati.

Govoreći o tome zbog čega nije bila na listi SPP-a, kazala je da je nakon muftijine smrti i tokom prve konferencije SPP, kojoj je prisustvovala, postala svjesna da će politika SPP-a dobiti novu dimenziju, iza koje nije mogla više bezuslovno da stoji.

Da li je u porodici Muamera Zukorlića sada sve potpuno u redu, pitao je novinar.

  • Svim članovima porodice je jako teško i svako se s gubitkom nosi na sebi svojstven način. Nažalost, nije sve u potpunosti u redu.

Komentirala je i odgađanje ekshumacije.

  • Nakon tako teških riječi o trovanju koje su iznesene, skrivanja preduzetih koraka od ostale muftijine djece i mene, neiznošenja informacija o tome ko je uzeo uzorak, u kojoj laboratoriji su vršene analize, u kojim zemljama, kao i zašto tužilaštvo nije obavješteno o sumnjama o trovanju, logično je bilo zatražiti obdukciju kako bismo došli do odgovora. Ekshumacija i obdukcija su odložene jer je njegov najstariji sin tražio uključenje eksperata iz Bosne i Hercegovine pošto je muftija imao dvojno državljanstvo.

Na pitanje da li sumnja da je muftija otrovan, odgovorila je:

  • Ne želim da sumnjam jer sumnja je grijeh. Želim samo da saznam istinu i zato insistiram na tome da ekshumacija i obdukcija budu sprovedene što prije. Svako odlaganje samo otežava svima nama, kao i činjenica da je prošlo puno vremena i svaki dan je bitan.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLJSKA PODIGLA VOJNE AVIONE: PRIMIJEĆENA ‘INTENZIVNA AKTIVNOST RUSKE AVIJACIJE’

0
Operativno zapovjedništvo poljskih oružanih snaga saopćilo je da su poljski i saveznički zrakoplovi aktivirani rano jutros nakon što je Rusija pokrenula raketne napade na Ukrajinu.