EMOTIVNA OBJAVA PROF. DR. SEBIJE IZETBEGOVIĆ: PRISJETILA SE RAHMETLI ALIJE! NIKADA NEĆU ZABORAVITI TUGU KOJU SAM OSJEĆALA

Večeras akšam-namazom nastupa sveti muslimanski mjesec, mjesec posta, ramazan.

Tim povodom, muslimani širom svijeta vrše posljednje priprememe da spremno dočekaju ovaj sveti mjesec, ali i prisjećaju se onih koji nisu među živima. Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničko centra Univerziteta u Sarajevu oglasila se na svom Facebook profilu uputivši ramazansku čestitku, prisjetivši se nekih težih trenutaka u prošlosti.

Objavila je fotografiju rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, podsjetivši kako će sutra biti tačno 40 godina otkako je rahmetli predsjednik odveden u zatvor.

  • Bio je uhapšen i osuđen zato što je bio vjernik, hrabri i iznimno obrazovani Bošnjak, pobornik demokratije, slobode izražavanja i građanske države, a protivnik diktature i jednoumlja. Nikada neću zaboraviti tugu koju sam osjećala zbog te užasne nepravde koja je učinjena mom rahmetli svekru i cijeloj porodici. Ali, kako Bog određuje, a ne ljudi, 7 godina nakon toga, Baba Alija postao je predsjednik suverene države Bosne i Hercegovine. Živeći u istoj kući puno smo ramazana skupa ispostili, skupa iftarili, raznih briga, teških bolesti i svakakvih iskušenja predeverali i podijelili, ali i zajedničkih radosti, ljepota i šala doživjeli. Hvala dragom Bogu na svemu.

Allah Mubarek Ramazan- poručila je prof. dr. Izetbegović.

(M.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAVRŠEN FORUM ‘REVICONA’: OD KRIPTOVALUTA DO NOVCA

0
Jučer je počeo, a danas je završen 16. forum pod nazivom - Sprečavanje pranja novca, finansiranja terorističkih aktivnosti i borba protiv korupcije, u organizaciji Konsultantske kuće Revicon.