ERDOGAN STIGAO U GRAD ELAZIG POGOĐEN ZEMLJOTRESOM

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je u grad Elazig kako bi se dodatno informisao o razornom zemljotresu.

Erdogan je otkazao program u Istanbulu kako bi posjetio Elazig i dodatno se informisao o dešavanjima na terenu i akcijama spašavanja.

AA

U zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, smrtno su stradale 22 osobe, a povrijeđeno 1.030, javlja Anadolu Agency (AA).

AA

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Richteru je registrovan u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SPASILAC KOJI JE DANKU (2) TRAŽIO 20 SATI: NA OVIM MJESTIMA...

0
Spasilac Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja (GSS) bio je gost RTS, i tom prilikom je pričao o potrazi za malom Dankom Ilić iz Bora (Srbija), u kojoj je učestvovao više od 20 sati.