ERMIN SIJAMIJA: EYOF NAS JE VRATIO U CENTAR PAŽNJE SVJETSKE JAVNOSTI

Poznati, dodali bismo i jedan od omiljenih bh. glumaca, Ermin Sijamija, bio je dijelom spektakularnog otvorenja Evropskog olimpijskog festivala za mlade, EYOF 2019.

Voditeljski duo činio je sa kolegicom Naidom Kundurović – Zečević.

Povodom obilježavanja godišnjice EYOF-a, za Sarajevo.ba govori o ovim iskustvima i benefitima koje je Olimpijada mladih donijela našem gradu, ali i zemlji.

Sa velikim iskustvom javnog posla, bili ste dio i Svečane ceremonije otvaranja EYOF-a 2019. Koliko se ta Vaša uloga razlikovala od svih prethodnih?

Većina mog poslovnog iskustva vezana je za rad u pozorištu i na filmu. Posao voditelja je nešto sasvim drugačije. Za mene u tom trenutku nešto novo, a obzirom da se radilo o tako velikoj i svečanoj manifestaciji, predstavljalo je veliki izazov. O odgovornosti da ne govorim.

Olimpijsko Sarajevo, novi historijski sportski uspjeh u bosanskohercegovačkoj prijestolnici. Kakav je osjećaj bio izaći pred puno Koševo tog 10. februara?

Kad se samo sjetim tog osjećaja ponosa, sreće, straha, snage, ljubavi… Sve je bilo nestvarno. Jednostavno, Sarajevo kakvo treba da bude.

Voditeljski duo Sijamija – Kundurović, besprijekoran. Kako je izgledala saradnja sa Naidom?

Naida je jednostavno sjajna! Super smo funkcionisali od prvog momenta. Svojim iskustvom i energijom je uveliko pomogla da ovom događaju doprinesemo najbolje što možemo.

Značaj EYOF-a za naš grad i zemlju je višestruk. Kako na to posmatrate iz uloge nekoga ko je bio dio ovog velikog projekta, a kako iz uloge građanina Sarajeva?

To je bio događaj koji nas je vratio u centar pažnje svjetske javnosti. Događaj koji je pokazao šta je našoj djeci potrebno i čemu se oni raduju. Događaj koji je pokazao da smo uz prave i vrijedne ljude, sposobni mnogo toga uraditi i na kraju, događaj koji nas je bar na trenutak ujedinio i pokazao da zaista možemo zajedno.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ARGENTINA TRAŽI PARTNERSKI STATUS U NATO-U

0
Argentina je od NATO-a zatražila da postane jedna od "globalnih partnera" tog sigurnosnog saveza, rekao je ministar obrane Luis Petri u trenutku kada njegova zemlja traži način da osnaži veze sa SAD-om i Evropskom unijom.