EUFOR ĆE POMOĆI ‘VITEZITU’ OKO SKLADIŠTENJA I UNIŠTAVANJA OPASNIH MATERIJA

Zapovjednik EUFOR-a, general-bojnik Reinhard Trischak posjetio je u četvrtak tvornicu eksploziva "Vitezit" u Vitezu zajedno s predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i nadležnih ministarstava na razini BiH i Federacije BiH.

  • Svrha mog posjeta je da iz prve ruke vidim situaciju u tvornici, posjetim skladište opasnih materija i vidim razinu sigurnosti u skladištima kako bih mogao precizno procijeniti opasnost za sigurno i stabilno ozračje – kazao je Trischak, priopćio je Ured za odnose s javnošću Glavnog zapovjedništva EUFOR-a BiH.

Sadašnja stečajna upraviteljica tvornice Behrija Huseinbegović i zamjenik ravnatelja Federalne direkcije za namjensku industriju Enver Mujezinović upoznali su general-bojnika Trischaka sa svojom zabrinutošću i razmatranjima za najbolji način rješavanja mogućih sigurnosnih problema u pogledu skladištenja i čuvanja opasnih materija.

Trischak je prioritetnim naveo održavanje sigurnosti na lokaciji i uklanjanje ili uništavanje kemikalija kako bi se smanjila eventualna opasnost za stanovništvo.

Predstavnici UNDP-a i Ministarstva sigurnosti zajedno s Trischakom stekli su uvid u trenutačnu situaciju i oni će s čelnicima BiH i međunarodne zajednice raditi na podizanju svijesti o opasnostima koje se mogu pojaviti ako se s tim opasnim materijama ne postupa pravilno.

  • Iako je pokretanje stečajnog postupka tvornice prouzročilo mnoge probleme za sve, zapovjednik EUFOR-a je uočio spremnost nadležnih u tvornici na suradnju s EUFOR-om u iznalaženju najboljeg i najsigurnijeg rješenja za skladištenje i uništavanje zaliha opasnih materija – navodi se u priopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.