Kajgana važi za najjednostavnije i najlakše jelo za pripremu, ali je praktično nemoguće pripremiti je za više ljudi odjednom, a da svima bude servirana u isto vrijeme. Bar ne na klasičan način!
Ipak, postoji zgodno i brzo rješenje, a riječ je o kajgani iz rerne!
Možda vam nije palo na pamet, ali kajganu je moguće i ispeći, a rezultat je jednako ukusan i sočan, a pritom ćete koristiti mnogo manje ulja!
Sastojci:
10 jaja
50 ml mlijeka
so, biber, malo ulja
50 grama izrendanog trapista
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
U posudi izmiksati jaja, mlijeko, so i biber. Pleh podmazati uljem, a potom u njega izliti smjesu od jaja, pa peći ovo oko 10-ak minuta.
Potom izvaditi jaja, promješati ih varjačom, pa posuti izrendanim sirom i ostalim dodacima po želji (spanać, slanina, šunka, pečurke…). Peći još tri minuta, pa ponovo izvaditi i promješati, pa vratiti na još tri minuta, piše zena.blic.rs.
Prijatno!
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.