Sarma je nezaobilazno tradicionalno zimsko jelo.
Chef je otkrio svoje trikove za pripremu savršene sarme.
- U smjesu za sarmu uvijek dodaj nešto suhog mesa,
sarma će dobiti finiji okus, ali ipak moraš pripaziti da zbog suhog mesa ne
bude prežestoka – savjetuje Berislav, ali ima i rješenje za to. ”Kada se
odlučite staviti suho meso u sarmu, obavezno ga prije prokuhajte.”
Osim toga jako je bitno da kiseli kupus prije pripreme ispereš kako sarma ne bi bila prežestoka.
Kada su sve pripreme obavljene i luk je prodinstan, potrebno je sve sastojke zamiješati. Sada možeš krenuti s rolanjem sarmi.
Uzmi dio smjese, oblikuj ga i položi u list kupusa. Meso
nježno zarolaj u kupus i na kraju presavini rubove, kako bi smjesa za vrijeme
kuhanja ostala unutar lista.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.