EVO ŠTA SKUHATI ZA RUČAK: PILETINA SA SEDAM ZAČINA

Ukusan, zdrav i brz obrok. Probajte.

Sastojci:

800 g pilećih prsa,

1 kašićica crvene mljevene paprike,

1 kašičica dimljene crvene paprike,

2 kašičice kumina,

2 kašičice senfa,

2 kašičice sjemenki komorača,

1 kašičica bibera,

2 kašičice soli,

maslinovo ulje.

Za umak od mente:

1 šoljica svježe mente,

1 šaka svježeg peršuna,

6 čehna bijelog luka,

2 čili papričice,

2 kašike meda,

2 kašike senfa,

1 šoljica maslinovog ulja,

voda,

so,

biber.

Priprema:

1. Umak od mente pripremite tako da mentu, peršun i bijeli luk usitnite u blenderu kako bi dobili pastu od začinskog bilja. Dodajte med i senf, a zatim polako dodajte ulje.

2. Kada ste dobili nešto gušći umak, prebacite ga u posudu, dodajte dvije kašike hladne vode i začinite solju i biberom.

3. Pomiješajte papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, so i biber u manjoj posudi.

4. Piletinu narežite na veće komade. Premažite ih uljem, a zatim u komade mesa utrljajte mješavinu začina.

5. Na tavi zagrijte ulje i ispecite piletinu. Prebacite je na tanjir i dodajte malo umaka od mente.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE