EVO ZAŠTO NE TREBA DODAVATI ULJE KADA SPREMATE TJESTENINU

Iako djeluje da nema neke velike filozofije u kuhanju tjestenine, važno je znati par trikova kako bi bila idealno skuvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje brojni savjeti kada je u pitanju kuhanja tjestenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lijepile za dno šerpe.

Međutim, profesionalni kuhari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se tjestenina kuha nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi cijeli obrok jer će učiniti tjesteninu masnijom, što će spriječiti sos da se lijepo zalijepi za špagete ili makarone.

S druge strane, dodavanje soli je i te kako poželjno jer voda za tjesteninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuhanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRODAJOM SMEĆA ZARADILA OKO 80.000 DOLARA

0
Tiffany Butler iz Teksasa procjenjuje da je u prethodne dvije godine zaradila oko 80.000 dolara prodajući stvari koje drugi bacaju u kontejner, a koje ona zatim vadi i prodaje.