EVO ZAŠTO VAM PALAČINKE ISPADAJU LOŠE

Palačinke su u mnogim domovima među omiljenim poslasticama. Iako je tijesto jednostavno za pripremu ponekad napravimo greške koje mogu uticati na ukus i kvalitet palačinki. Mnoge domaćice želeći da razbiju svaku grudvicu brašna, previše miješaju tijesto. To je pogrešno! Ne smijete pretjerati sa miješanjem ili mućenjem jer će gluten početi da se razvija i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u biti gumenaste.

Nemate strpljenja

Da bi ispale savršene, smjesu treba pokriti i ostaviti da odstoji do pola sata.

Ne zagrijevate tavu dovoljno

Ukoliko vaša tava nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom ste premazali tavu. Predlažemo vam da provjerite tmperaturu tako što ćete staviti malu palačinkicu kao probnu.

Prečesto okrećete palačinke

Suzdržite se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Ako pravite američke palačinke onda vam je naročito potrebno da budete pažljivi jer bi u suprotnom mogle izgubiti pahuljastu teksturu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.