FADIL NOVALIĆ STAVLJEN NA AMERIČKU CRNU LISTU JER JE POSLAO PISMO PENZIONERIMA

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić stavljen je na crnu listu SAD-a.

U saopćenju se navodi da je u svojstvu premijera FBiH Fadil Novalić zloupotrebio podatke o penzionerima u korist vlastite političke stranke, što je suprotno zakonima BiH.

U sedmici prije izbora 2018. gdine Novalić je koristio podatke o penzionerima do kojih je došao preko službenog položaja kako bi slao pisma u kojima je naveo svoja postignuća i obećavao povećanje penzija u zemlji u kojoj pitanje penzija ima jaku političku važnost.

Na crnu listu je stavljen i Slobodan Stanković, blizak Miloradu Dodiku, jedan od najbogatijih pojedinaca u BiH, dugogodišnji vlasnik Integral inženjeringa A.D. Laktaši, velike inženjerske firme u RS. I Stanković i Integral dovode se u vezu s korupcijom u građevinskom sektoru, gdje je Integral dobio neke od najvećih projekata u RS-u zahvaljujući svojoj blizini rukovodstvu RS-a. Veliki građevinski projekti Stankoviću se često daju bez poštenog i otvorenog konkursa.

Velika većina Stankovićevog bogatstva dolazi od javnog novca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.