FANTASTIČAN TRIK: KAKO DA PRODUŽITE SVJEŽINU HLEJBA DA BI VAM DUŽE TRAJAO

Ako ste kupili veću količinu hljeba ili jednostavno imate višak ove namirnice, ne morate više da brinete da će se brzo isušiti.

Najvažnije pravilo čuvanja hljeba je da ga držite na sobnoj temperaturi, nikako u frižideru.

Ako ipak odlučite da ga zamrznete, imajte na umu da hljeb može da stoji u zamrzivaču najviše šest mjeseci.

Ilustracija

Da bi vam hljeb duže bio svjež, pomoći će vam celer.

Naime, hljeb stavite u plastičnu kesu i dodajte mu stabljiku celera. Na taj način, celer će mu pružiti dodatnu vlagu te se neće osušiti.

Inače, stabljike celera nemaju jak miris, pa hljeb neće promijeniti aromu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE