FARME HORORA: MRAČNA STRANA UZGOJA PILIĆA ZA FAST FOOD

Šokantni video otkriva kako se tretira piletina u masovnom uzgoju na tri farme koje trguju pilećim mesom.

Svjedoci su vidjeli piliće s neprirodno ispruženim nogama, znakom koštanih poremećaja izazvanih prebrzim povećanjem tjelesne težine, a neki su imali teško oštećene kralježnice koje su uzrokovale paralizu, prenosi Express.hr.

U jednom trenutku snimka vidljivo je kako ih radnik na farmi ubija zamahujući im prema vratu, a pilići su snimljeni kako se bacaju u kante ili kolica nakon što su ubijeni. To nije sa standardima eutanazije propisanim od strane udruge Humane Slaughter Association.

Screenshot Youtube

 – Smatramo da je važno da kupci vide istinu o hrani koju jedu, kako ona nastaje i koliko je životinjske patnje iza svega, da ne pričamo u tome koliko takvo meso može biti zdravo – rekao je Ian Woodhurst, koji je otkrio da su iz Nando’s-a odbili komentirati snimke.

Ne mogu ni stajati Kržljava tijela koja je bolest dokrajčila, perad toliko genetski modificirana da ne može uspravno stajati, istrunula trupla životinja – zvuči kao scenarij iz horor filmova, no zapravo je stvarnost na brojnim farmama za uzgoj mesa širom svijeta.

Zbog toga im noge stoje neprirodno, a životinje samo sjede te ustaju kako bi jele, pa se na snimku može vidjeti velika hrpa mrtvih pilića koji su uginuli nakon pucanja nogu. To se radi kako bi pilići imali neprirodno velika prsa – najskuplji i najtraženiji dio njihovog mesa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE