FC CENTAR POZIVAJU PUBLIKU NA MEČ PROTIV TUZLANSKOG SALINESA

Za nekoliko dana počinje nova sezona Premijer lige BiH u futsalu.

Titulu prvaka i ove godine brani mostarski Stari Grad, koji je i ove sezone jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka. Odmah do njih, u red glavnih favorita, svrstava se i FC Salines Iz Tuzle, koji se pojačao, kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru.

Višestruki prvak BiH i najtrofejniji klub naše zemlje FC Centar/Zamm mC nepoznanica je za sve u novoj sezoni. Novo rukovodstvo kluba, kojeg predvode predsjednik Muamer Muftić i sportski direktor i trener Nijaz Mulahmetović, u narednoj sezoni žele biti tvrd orah za sve protivnike, a cilj je promocija futsala kroz mlade snage, koji će u budućnosti biti okosnica tima, ali i reprezentacije.

Također, želja je pokretanje i akademije futsala, kao i promocija ovog sporta kroz Osnove i Srednje škole. Međutim, prije svega toga, seniorska ekipa, koja je sastavljena od igrača željnih dokazivanja, mora na terenu dokazati kvalitet, a već 5. oktobra u 1. kolu, imat će težak zadatak, s obzirom na to da u Sarajevo stiže već spomenuti Salines.

-Imali smo nekoliko provjera prije početka sezone, gdje smo priliku za igru pružili svim igračima. Imamo i nekoliko povrijeđenih igrača, poput Emira Sipovića i Edisa Mrše, a trenažnom procesu, tek nedavno, su se priključili Nermin Jusić i Nedžad Hodžić. Očekuje nas teška sezona u kojoj ćemo svi morati dati i više od naših mogućnosti, kako bismo uspjeli ostvariti uspjeh. Potrebna nam je i pomoć prijatelja futsala, koje pozivam da već 5. oktobra u duelu protiv sjajne ekipe FC Salines, dođu i daju nam podršku sa tribina. Naša želja je da glavnom gradu BiH poklonimo što kvalitetniji futsal, a ako u takvoj igri izgubimo, protivnicima ćemo stisnuti ruku i čestitati na pobjedi – riječi su Nijaza Mulahmetovića, nekadašnjeg kapitena futsal selekcije BiH.

Susret između FC Centar/Zamm mC i FC Salines Tuzla City, igra se u subotu od 20 sati u Maloj dvorani centra Skenderija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POZNATI DETALJI NESREĆE: OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O TRAGEDIJI U KOJOJ JE...

0
Milana Koprena (46), pedagogica Osnovne škole ”Branko Radičević” u Banjoj Luci poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Rebrovačkom mostu kada je u nju udario ”pežo” kojim je upravljao Stefan Srdić (20) iz Laktaša, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banoj Luci.