FILMSKE DIVE SE VIŠE NE RAĐAJU! SVETLANA CECA BOJKOVIĆ OTKRILA ŠTA JE ZA NJU UMJETNOST ZA SVA VREMENA

Jedna od najvećih televizijskih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije, Svetlana Ceca Bojković, na sceni je već više od pola vijeka, ali i dalje glumi sa istim žarom.

Ceca je imala više od 115 uloga na filmu i televiziji tokom duge karijere, a 2005. godine je dobila i počasnu nagradu Dobričin prsten. Međutim, za kultnu seriju “Bolji život”, smatra da se neće ponoviti u moru današnje masovne produkcije filmskog i TV sadržaja.

  • Tolika je ponuda svega i svačega da narod nema fokus šta i gdje će da gleda. Samo vrti kanale – istakla je ona za “TV Novosti” i dodala da nije riječ samo o televizijskom sadržaju koji više nećemo gledati, nego i o filmskim divama koje se više neće rađati.
  • Nikada više serije neće imati tako veliku gledanost, niti će postojati filmske i televizijske dive. Neće se roditi nova Milena Dravić. Taj glamur je zauvijek nestao. Pripadam posljednjoj generaciji tog doba, a sa nama će i ono otići. Jednostavno, novo je vrijeme. Ima mnogo glumaca. Produkcija ranije nije bila ovoliko velika. Manje se radilo, ali mnogo ozbiljnije.”

Glumica se podsjetila i filma koji joj je nedavno probudio nostalgiju za starijim vremenima.

  • Gledala sam kasno sinoć film “Balkan ekspres” i baš sam se rasentimentalisala. Da li danas možete da pogledate u bioskopu takav film? Rijetko. Tu i tamo se pojavi neki naslov koji bljesne, ali nema više velikih filmova koji će ostati. A, “Balkan ekspres” je samo jedan od bisera naše kinematografije. Ovo vrijeme je donijelo ubrzanje. Količinski se više radi, a bogami i površno – zaključila je Ceca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.