FITNESS TRENERICA OTKRILA KAKO KOD KUĆE NAPRAVITI NISKOKALORIČNE GUMENE BOMBONE

Želite novu grickalicu? Trenerica Jordan na TikToku je otkrila kako fitness fanatici mogu sami pripremiti niskokalorične gumene bombone kod kuće.

Njen jednostavan recept sastoji se od samo četiri sastojka: želea, želatine u prahu, limunske kiseline i vode.

Kako bi ih spremila, 21-godišnjakinja je iskoristila silikonski kalup u obliku medvjedića, ali poslužite će i posudice za led.

U posudu ulijte oko 9 grama niskokaloričnog želea. Dodajte jednaku količinu želatine u prahu. Ulijte 150 ml kipuće vode i dobro promiješajte. Smjesu pažljivo ulijte u kalupe i stavite u zamrzivač na 20-ak minuta. Nakon što se bomboni stegnu, izvadite ih iz kalupa i pospite limunskom kiselinom koja će osigurati kiseli okus.

Kiseli gumeni bomboni koje je pripremila su sjajna opcija jer u 120 grama sadrže oko 27 kalorija.

@jordicollins0

Disclaimer: normal lollies are perfectly fine in moderation! These are a great alternative for high volume and low cals. #caloriedeficit #weightloss

♬ … is sweaty – Kellan

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SVE VIŠE SE ODUSTAJE I OD UZGOJA DUHANA, A KREDITI SE...

0
Još jedna jesen za posavske poljoprivrednike donijela je puno nepoznanica kada je u pitanju isplativost rada u fabrikama pod otvorenim nebom.