FORTO TVRDI DA SU SVI ČLANOVI VLADE KS VAKCINISANI: ZBOG ČEGA U JAVNOSTI NEMA FOTOGRAFIJA?

Koji političari su vakcinisani protiv koronavirusa, a koji ne?

Koju su vakcinu primili i da li su spremni svojim primjerom potaknuti građane da se i oni vakcinišu? U sarajevskoj Zetri i dalje se može vakcinisati bez poziva, ima dovoljno doza i radi se uglavnom o AstraZeneca vakcinama.

Pitali smo premijera KS Edina Fortu da li se on vakcinisao, te ko je od ministara primio vakcine i da li su razmišljali o tome da se vakcinišu javno kako bi javnost znala da su vakcine sigurne i da su ih primili i predstavnici Vlade KS.

  • Vlada Kantona Sarajevo obavijestit će javnost kroz zbirni izvještaj o procentu vakcinisanosti u KS, uključujući Vladu, ministarstva, agencije, institucije, preduzeća i organizacije koje finansira ili sufinansira KS – kazao je Forto.

Istakao je da je važno da “znamo koliko imamo vakcinisanih u zdravstvu, školstvu, policiji, komunalnim firmama”.

  • Naravno da sam se vakcinisao i to u Sarajevu. Svi članovi Vlade su vakcinisani, od čega većina prije 15 dana – kazao je Forto za Faktor.

Premijer nije kazao koju vakcinu je primio. Također, nije poznato gdje su se članovi Vlade vakcinisali, u Zetri ili je bilo organizirana vakcinacija za njih na drugom mjestu. Imajući i vidu da se radi o funkcionerima koji sve svoje aktivnosti na dnevnoj bazi prezentiraju na društvenim mrežama, čudno je da javnost nije vidjela fotografije sa vakcinisanja.

Ministar privrede KS Adnan Delić je kazao da se vakcinisao u Sarajevu, te da je primio Pfizer vakcinu.

Da se vakcinisao potvrdio nam je i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović koji nam je kazao da je primio Sputnik V.

A podsjećamo ranije je na sjednici Skupštine KS ministar zdravstva KS Haris Vranić kazao da se vakcinisao u svojstvu zdravstvenog radnika, ljekara.

  • Nažalost nakon mog prijedloga da se vakcinišu ministri, samo je jedan član Vlade pristao na vakcinaciju, ostali nisu. Ne morate izražavati bojazan da su vakcine potrošene – kazao je Vranić tada na sjednici Skupštine odgovarajući na pitanje zastupnice Jasmine Biščević-Tokić.

Sada su na redu zastupnici u Skupštini KS koje je također pozvala zastupnica Biščević-Tokić da se vakcinišu i da pozovu i građane da učine isto.

Koliko njih je vakcinisano, da li su vakcinu primili u BiH ili izvan naše države, nije poznato.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U UN-U DANAS BRIFING O PRIPREMAMA ZA 29. GODIŠNJICU GENOCIDA U...

0
Na službenoj stranici Ujedinjenih naroda za danas je u sjedištu ove organizacije u New Yorku najavljen „Brifing o pripremama za obilježavanje 29. godišnjice genocida u Srebrenici, uključujući nacrt rezolucije o „Međunarodnom danu sjećanja i sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine“.