FOTKOGRAFIJA KOJA JE OBIŠLA SVIJET: DOKTOR LEGAO PORED UPLAŠENOG DJEČAKA PRED TEŠKU OPERACIJU, A RAZLOG ĆE VAS RASPLAKATI

Predani zdravstveni radnik doktor Erbug Keskin, godinama praktikuje da se fotografiše sa djecom pred njihovu operaciju, kako bi im ublažio strah.

Turski ljekar prof.dr Erbug Keskin ima običaj da sa uplašenom djecom pred operaciju legne na operacioni sto i fotografiše se kako bi ih prošao strah.

Jedan od tih dječaka, kome je doktor Erbug spasio život se skoro 10 godina kasnije fotografisao sa ovim ljekarom, a zajedno sa tom fotografijom postavio je i onu sa operacionog stola, kada je bio mali dječak.

Godinama ovaj dječak obilazi doktora Erburga i za njega kaže da je veoma predan zdravstveni radnik, koji je u njegovim sjećanjima ostavio lijepe tragove i kome duguje svoje zdravlje sada kao odrasla osoba.

Ovaj doktor rođen je 15.aprila 1955. godine u Babeaskom. Osnovno obrazovanje je završio u tri različita grada, a srednje u školi “Galatasaray”.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istanbulu. Započeo je specijalizaciju na “Klinici za opštu hirurgiju Medicinskog fakulteta”, a završio je na specijalizaciji za dječiju hirurgiju. 

Bio je i član Komisije za sprečavanje zlostavljanja djece, a od marta 2010.godine radi na Klinici za pedijatrijsku hirurgiju Medicinskog fakulteta u Istanbulu i od tad često praktikuje fotografisanje sa djecom koja su uplašena pred operaciju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

EU OBEZBIJEDILA 1000 RAČUNARA ZA 15 SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA U BIH

0
Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler prisustvovao je, u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu, isporuci 80 novih računara za opremanje informatičkih kabineta u toj školi.

PROPALA INVAZIJA IZRAELA