FRANCUSKA POLICIJA PRIVELA MUŠKARCA KOJI JE PRIJETIO NAPADOM NA DŽAMIJU: PETKOM SE MOŽE UBITI OKO 20 LJUDI

U akciji francuske policije uhapšena je jedna osoba koja je prijetila napadom na džamiju.

Kako navodi lokalni list “La Voix Du Nord”, priveden je 23-godišnji mladić koji je prijetio napadom na džamiju na sjeveru Francuske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na društvenim mrežama u utorak se pojavio snimak na kojem se vidi kako osoba snima džamiju Lille Sud i upućuje prijeteće poruke.

  • Ovo je džamija. To je mala džamija, ali je petkom velika gužva. Postoji način da se ubije oko 20 ljudi – kazao je muškarac na snimku.

Mladić je na snimku još rekao da će vidjeti da li su muslimani ispred džamije i da će ih sve ubiti.

Tužilaštvo u Lillu saopćilo je da je mladić priveden jutros u okviru istrage pokrenute zbog “prijetnje ubistvom pripadnika vjerske grupe i propagande terorističkog čina”.

Iz Tužilaštva su naveli da je mladić priznao da je on na pomenutom snimku prijetio džamijskoj zajednici, te da je to učinio pod dejstvom alkohola. U saopćenju se navodi da se istraga o slučaju nastavlja.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin objavio je na Twitteru da je džamija u Lillu bila meta “ozbiljnih prijetnji” i da džamiju osigurava policija po njegovom uputstvu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.