FRANCUSKI PREMIJER I SVI MINISTRI PODNIJELI OSTAVKU

Francuski premijer i svi ministri podnijeli ostavku.

Francuski premijer Edouard Philippe podnio je danas ostavku, jer se u narednim danima očekuje da će biti urađena rekonstrukcija Vlade, saopšteno je u petak iz ureda predsjednika Francuske.

U saopćenju nije navedeno da li će Philippe biti smijenjen ili će ostati na čelu nove Vlade.

Predsjednik Emmanuel Macron želi otvoriti novo poglavlje za dvije preostale godine svog mandata tokom kojih će se usredotočiti na napore za ponovno pokretanje francuske ekonomije, koja je duboko pogođena pandemijom koronavirusa.

Do rekonstrukcije dolazi nekoliko dana nakon što je na lokalnim izborima u Francuskoj najbolje rezultate ostvarila Evropska ekološka partija Zeleni.

Macron je svjedočio kako je njegova centristička stranka Republika u pokretu poražena u najvećim francuskim gradovima.

Rekonstrukcija je je bila planirana i prije lokalnih izbora, jer je Macronova Vlada bila suočena s problemima i kritikama tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIH ZA DECENIJU OSTALA BEZ SKORO 50.000 SREDNJOŠKOLACA: POSLJEDICE ĆE SE...

0
Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono na odmor poziva sve manje učenika pokazuju podaci koji kažu da je u razmaku od 10 godina u srednjim školama upisano skoro 50.000 učenika manje, tačnije 48.529 učenika, a broj škola, prema Agenciji za statistiku BiH, ostao je isti.