FRANJO TOPIĆ U MOJOJ ZEMLJ: SVUGDJE JE ŽIVOT PROZA, JEDINO JE U BOSNI POEZIJA

Franjo Topić, poznati bosanskohercegovački teolog, svećenik i predsjednik HKD Napredak, gostovao je u „Mojoj zemlji“ Hayat TV-a.

Govorio je o ljepotama Bosne i Hercegovine, o tome šta ga veže za našu lijepu zemlju, izazovima pred kojima se nalazio, ali nikada nije odustajao od nje – od svoje zemlje.

  • Šest godina sam živio u Rimu, prošao pola svijeta… Nema evropske zemlje u kojoj nisam bio, ali ne bih nizašta zamjenio BiH. Ponavljam jednu tezu: svagdje je život proza, jedino u Bosni je poezija. I to stvarno mislim  Imao sam ponuda da radim izvan BiH, od Vatikana do mnogih drugih zemalja, ali nisam nikada htio, pa ni u ratu. Ovjde sam svjesno ostao i u ratu. Mislim da je važno ostati sa ljudima kad im je najteže – kazao je Franjo Topić u „Mojoj zemlji“ Hayat TV-a.

Video možete pogledati i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE