FUDBALSKI KLUB ROMA POMAŽE NAJUGROŽENIJIM: NAJSTARIJI NAVIJAČ DOBIO POTPISAN DŽEKIN DRES

Italijanski nogometni klub AS Roma počeo je s isporučivanjem paketa hitne pomoći svojim najugroženijm navijačima koji imaju sezonske ulaznice i stariji su od 75 godina.

U paketu se nalaze tjestenina, keks, pivo, 10 hirurških maski za lice, 10 pari zaštitnih rukavica, pet boca sredstva za dezinfekciju ruku i dnevno izdanje lista Gazzetta dello Sport.

Također, Roma je priredila i posebno iznenađenje za najstarijeg vlasnika sezonske ulaznice, 97-godišnjeg Elisea Lorenzettija koji je rođen 1923. godine, a oni su mu poklonili dres našeg Edina Džeke kojeg je Dijamant potpisao.

  • Neizmjerno sam vam zahvalan na ovoj posjeti”, poručio je Eliseo za klupsku stranicu.

Klub je prošle sedmice kupio tri respiratora i osam kreveta za intenzivnu njegu za bolnicu u Rimu, a igrači i klupsko osoblje ovog kluba donirali su dnevnu platu za pomoć najugroženijim u ovoj teškoj situaciji. Ranije ovog mjeseca Roma je isporučila više od 27.000 maski bolnicama i medicinskim centrima širom Rima te 120 dezinfekcijskih boca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE